Suomi / English / Русский
BoulderSaimaa
BoulderSaimaa

Kiipeilykurssit

Miten kurssit auttavat sinua kehittymään kiipeilyssä?

Ilman hyvää tekniikkaa voimailun rajat tulevat nopeasti vastaan. Lisäksi ongelmana on usein se, että voimaa käytetään vääriin asioihin! Tule ottamaan selvää miten kiipeily helpottuu ja kuinka vaikeammat reitit selätetään... Kiipeilyssä on kyse seinällä liikkumisesta. Miten sinä liikut, tanssahdellen vai tömistellen?

Meillä myös köysikiipeilykurssit!

Köysikurssilla opit kaikki turvalliseen köysikiipeilyyn tarvittavat taidot. Lisätietoa kurssisisällöistä kunkin kurssin kohdalla.

 

Lue lisää kursseista blogista!

 

1. Kiipeilytekniikan peruskurssi

Mitä?

Kuinka lämmitellä ennen kiipeilyä? Miten käyttää jalkoja tehokkaasti? Mikä on kokeneempien kiipeilijöiden sujuvan kiipeilyn salaisuus? Kannattaako lantio pitää lähellä seinää?

Tällä kurssilla saat perustiedot kiipeilyn tekniikasta! Kurssilla käydään läpi yleisimmät virheet ja tarkoituksenmukaisempi liikkumistekniikka niiden välttämiseksi. Tämä kurssi antaa hyvät lähtökohdat oppia tehokas liikkumistapa ja kehittyä kiipeilijänä.

Kenelle?

Kurssi soveltuu aloittelijalle tai kehittymishaluiselle lajin harrastajalle, jolla on toistaiseksi vähän kokemusta kiipeilytekniikan harjoittelusta.

Miksi kurssi auttaa?

Hyvällä tekniikalla kiipeilystä tulee sujuvaa ja energiatehokasta ja nämä yhdessä luovat vakaan pohjan lajissa kehittymiseen. Ilman tietoa tehokkaasta liikkumisesta saatat tuhlata vuosia oppiaksesi asiat kantapään kautta!

Kurssiaikataulu ja ilmoittautuminen

Kursseja järjestetään talvikaudella (syys-huhtikuu) keskimäärin noin kuukauden välein. Molempia osia ei ole pakko käydä peräkkäisinä viikkoina vaan voi valita itsellesi sopivimmat ajat. Tiedot tulevista kursseista vasemmassa palkissa ja facebook.com/bouldersaimaa

Ilmoittaudu BS:n tiskillä tai sähköpostilla osoitteeseen infoätbouldersaimaa.fi

Hinta

99€/3h (2*1,5h treenit). Hinta sisältää vuokrakengät kurssin ajaksi ja lisäksi 3*sarjakortin kengillä kurssin jälkeen!

Lisäksi kurssilaiset saavat tiivistelmän kurssiasioista omatoimisen harjoittelun tueksi.

 

2. Kiipeilytekniikan jatkokurssi

Mitä?

Miten parantaa jalkatekniikkaa? Loppuuko voima? Tunnetko heikkoutesi ja tiedätkö miten niitä voisi karsia? Miten pääset kiipeilyssäsi seuraavalle tasolle?

Tällä kurssilla syvennytään kiipeilytekniikkaan entistä syvemmin. Kurssilla kerrataan lyhyesti peruskurssin keskeisimmät sisällöt ja syvennetään jo opittuja asioita. Lisäksi mukana on kokonaan uusia harjoituksia ja tekniikoita, jotka auttavat sinua selättämään tiukimmatkin projektisi!

Kenelle?

Kurssin sisältö on suunnattu peruskurssin käyneille tai kiipeilytekniikan perusteet tuntevalle kiipeilijälle. Kurssi tarjoaa avaimia projekteihisi ja osoittaa tärkeimmät kehityskohteesi omaa harjoittelua silmälläpitäen.

Miksi kurssille?

Kiipeilytekniikan kehittäminen on kokeneellekin kiipeilijälle usein helpoin ja nopein tapa nostaa kiipeilytasoa. Tekniikan kehittäminen on oleellisesti helpompaa jos tuntee oman liikkumisen heikkoudet ja tietää harjoitukset niiden korjaamiseksi.

Kurssiaikataulu ja ilmoittautuminen

Kursseja järjestetään talvikaudella (syys-huhtikuu) keskimäärin parin kuukauden välein. Tulevien kurssien aikataulut löydät vasemmasta palkista sekä facebook.com/bouldersaimaa

Ilmoittaudu mukaan BS:n tiskillä tai sähköpostilla info(ät)bouldersaimaa.fi

Hinta

120€/4h (2*2h treenit).

Lisäksi kurssilaisille jaetaan muistio kurssin keskeisimmistä asioista oman harjoittelun tueksi.

 

3. Köysikiipeilyn peruskurssi

Mitä?

Tällä kurssilla harjoitellaan yläköysikiipeilyn perustaidot. Kurssin käymällä saat tarvittavat tiedot turvalliseen omatoimiseen yläköysikiipeilyyn. Yläköysikiipeily on kiipeilyn helpoin muoto ja se toimiikin hyvin lajiin tutustumisena sekä vaikeampien reittien harjoitusmuotona.

Kurssin hyväksytyn suorittamisen jälkeen kurssilaiselle myönnetään Suomen Urheilukiipeily Ry:n yläköysikiipeilyyn oikeuttava vihreä varmistuskortti. Kurssin hinta sisältää kortituksen.

Kurssin sisältö lyhyesti:

- Varusteet (köydet, valjaat, varmistuslaitteet jne.)

- Solmut

- Yläköydellä varmistaminen

- Kiipeilyn perustekniikkaa

- Köysistön kommunikointi

Hinta:

99€ sis. kurssin ja kortituksen

Kurssilla 4-8hlö.

 

4. Köysikiipeilyn jatkokurssi

Mitä?

Jatkokurssilla harjoitellaan taidot, joiden avulla pystyt harrastamaan turvallisesti alaköysikiipeilyä eli liidaamista sisätiloissa yhdessä kiipeilyparisi kanssa. Liidaaminen on urheilukiipeilyn arvostetuin muoto ja se antaakin paljon uusia elämyksiä yläköysikiipeilyyn verrattuna.

Kurssin hinta sisältää yhden kuukauden omatoimisen harjoittelujakson kurssin jälkeen. Kurssin hyväksytyn suorittamisen jälkeen kurssilaiselle myönnetään Suomen Urheilukiipeily Ry:n liidaamiseen oikeuttava punainen varmistuskortti. Kurssin hinta sisältää kortituksen.

Kurssin sisältö:

- Varusteet (köydet, aktiiviset ja passiiviset varmistuslaitteet, jatkot jne.)

- Liidaus

- Liidaajan varmistaminen

- Köysistön kommunikointi

Hinta:

110€ sis. kurssin ja kortituksen

Kurssilla 4-8 hlö.