Suomi / English / Русский
BoulderSaimaa
BoulderSaimaa

Kiipeilykurssit

Tältä sivulta löydät perustietoa tarjoamistamme köysikiipeilykursseista ja ryhmistä. Jos olet vasta innostunut kiipeilystä ja haluaisit osallistua kurssille, jossa harjoitellaan kiipeilyn perustaitoja, kannattaa katsastaa tarjoamamme kuntokiipeilyryhmä.

Köysikiipeilyn peruskurssilla harjoitellaan kaikki yläköysikiipeilyyn tarvittavat taidot. Kurssin hyväksytysti suorittamalla sinulle myönnetään Suomen urheilukiipeilyliiton vihreä varmistuskortti todistukseksi taidoistasi. Sama kortti toimii kaikissa Suomen kiipeilykeskuksissa!

Köysikiipeilyn jatkokurssilla syvennytään liidauksen eli alaköysikiipeilyn saloihin! Kurssin hyväksytysti suorittaneille myönnetään Urheilukiipeilyliiton punainen varmistuskortti, jolla voit liidata kaisissa Suomen kiipeilykeskuksissa. 

 

1. Kuntokiipeily

Aloittelijoille tai vähemmän aikaa kiipeilleille suosittelemme kuntokiipeilyryhmään osallistumista! Kuntokiipeilyryhmän kuudessa ohjatussa harjoituksessa saat kaikki tarvittavat tiedot omatoimiseen kiipeilyyn ja lentävän lähdön kiipeilyn maailmaan! Ryhmä on kiipeilypainotteinen, mutta jokaisella kerralla tehdään myös ohjattu alkulämmittely ja harjoituksissa käydään läpi kiipeilyn perustekniikoita. Ryhmän kesto on 6x75min. Lisätiedot kuntokiipeilyryhmästä löydät täältä.

Tarjolla on myös henkilökohtaista valmennusta! Lue lisää henkilökohtaisesta valmennuksesta täältä.

 

2. Tekniikkatunti!

BoulderSaimaan tekniikkatunti on uusi innokkaille kiipeilyn harrastaneille suunnattu ohjattu harjoitus, jossa käsitellään teemoittain keskeisimpiä kiipeilyyn liittyviä tietoja ja taitoja. Harjoitusten ajatuksena on tarjota aktiivisesti kiipeileville harrastajille kiipeilytekniikkaan ja -taktiikkaan sekä kiipeilyn harjoitteluun liittyvää henkilökohtaista ohjausta pienryhmässä. Tunneille osallistumiseen ei ole mitään ennakkovaatimuksia eli kiinnostus ja halu kehittyä kiipeilyssä riittää!

Harjoitukset aloitetaan hieman aiheesta riippuen noin tunnin mittaisella alustuksella aiheesta. Sen jälkeen tehdään ohjattu alkulämmittely, jonka jälkeen siirrytään tekemään teemaan liittyviä harjoituksia. Harjoitusten kesto on 3-5h/kerta. Voit valita itsellesi kiinnostavimmat harjoitukset tai halutessasi osallistua vaikka kaikkiin.

Harjoitusten sisältö noudattelee ennalta alla esitettyjä teemoja, mutta harjoitusten sisältö on rakenteeltaan väljähkö mahdollistaen osallistujien tarpeisiin reagoimisen.

Teemat, ohjaaja ja aikataulu

Jalkatekniikat – Kiipeilyn perusta! Tuomo Lankinen. 23.9.18 klo 18-21

Seinällä liikkuminen – Mihin suuntaan liikumme? Tuomo Lankinen. 14.10.18 klo 18-21

Harjoittelun rytmittäminen – vuosi, kuukausi, viikko ja päivätasolla? Juha Olli. 28.10.18 klo 18-21

Kestävyysharjoittelu – Mitä on kiipeilijän kestävyysharjoittelu? Tuomo Lankinen. 25.11.18 klo 18-21

Voimaharjoittelu – Kiipeilyvoimaharjoittelun perusperiaatteet? Juha Olli. 9.12.18 klo 18-21

Kiipeilyn oheisharjoittelu – onko muuta liikuntaa kuin kiipeily? Onni Hämäläinen 13.1.19 klo 18-21

Taktiikka – mitä on kiipeilytaktiikka ja miten soveltaa sitä käytäntöön? Tuomo Lankinen. 27.1.19 klo 18-21

Pelot – Mikä sinua pelottaa ja miten se vaikuttaa kiipeilyssä kehittymiseen? Tuomo Lankinen. 17.2.19 klo 18-21

Asenne – miksi moni suoritus epäonnistuu jo ennen ensimmäistä muuvia? Tuomo Lankinen. 17.3.19 klo 18-21

Ulkokiipeily – taktiikka ja turvallisuus (5h)! Tuomo Lankinen. 31.3.19 klo 15-20

Hinta

Hinta 30€/sessio ja vuosijäsenille 25€/sessio.
Hinnat eivät sisällä kiipeilyn pääsymaksua vaan se maksetaan erikseen (sisäänpääsy kuitataan kertamaksulla, 10xkorttilla, kk-korttilla tai vuosijäsenyydellä).

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan tiskillä tai sähköpostilla (infoätbouldersaimaa.fi) viimeistään vuorokautta ennen session alkua.

Osallistujamäärä 6-10hlö. Jos minimiosallistujamäärä ei täyty tunti perutaan.

Tervetuloa mukaan!

 

3. Köysikiipeilyn peruskurssi

Mitä?

Tällä kurssilla harjoitellaan yläköysikiipeilyn perustaidot. Kurssin käymällä saat tarvittavat tiedot turvalliseen omatoimiseen yläköysikiipeilyyn. Yläköysikiipeily on kiipeilyn helpoin muoto ja se toimiikin hyvin lajiin tutustumisena sekä vaikeampien reittien harjoitusmuotona.

Kurssin hyväksytyn suorittamisen jälkeen kurssilaiselle myönnetään Suomen Urheilukiipeily Ry:n yläköysikiipeilyyn oikeuttava vihreä varmistuskortti. Kurssin hinta sisältää kortituksen.

Kurssin sisältö lyhyesti:

- Varusteet (köydet, valjaat, varmistuslaitteet jne.)

- Solmut

- Yläköydellä varmistaminen

- Kiipeilyn perustekniikkaa

- Köysistön kommunikointi

Hinta:

99€ sis. kurssin ja kortituksen

Kurssilla 2-8hlö.

 

3. Köysikiipeilyn jatkokurssi

Mitä?

Jatkokurssilla harjoitellaan taidot, joiden avulla pystyt harrastamaan turvallisesti alaköysikiipeilyä eli liidaamista sisätiloissa yhdessä kiipeilyparisi kanssa. Liidaaminen on urheilukiipeilyn arvostetuin muoto ja se antaakin paljon uusia elämyksiä yläköysikiipeilyyn verrattuna.

Kurssin hinta sisältää yhden kuukauden omatoimisen harjoittelujakson kurssin jälkeen. Kurssin hyväksytyn suorittamisen jälkeen kurssilaiselle myönnetään Suomen Urheilukiipeily Ry:n liidaamiseen oikeuttava punainen varmistuskortti. Kurssin hinta sisältää kortituksen.

Kurssin sisältö:

- Varusteet (köydet, aktiiviset ja passiiviset varmistuslaitteet, jatkot jne.)

- Liidaus

- Liidaajan varmistaminen

- Köysistön kommunikointi

Hinta:

110€ sis. kurssin ja kortituksen

Kurssilla 2-8 hlö.