Suomi / English / Русский
BoulderSaimaa
BoulderSaimaa
04.04.2016

LaSportiva Skwama


Teksti ja kuvat: Tuomo

 

Lue Skwamojen käyttötestin tulokset täältä!

Vaikeasti suomalaiseen suuhun sopiva Skwama (pun intended!) edustaa Sportivan uusinta kenkäosaamista yhdessä Otakin kanssa. Skwama herätti oman mielenkiintoni sen muutamien keskeisten ominaisuuksien vuoksi. Hypisteltyäni testikappaleita totesin Skwaman olevan melko pehmeä. Se on huomattavasti aikaisempaa suosikkikenkääni Solutionia pehmeämpi ja taipuisampi. Lisäksi Skwaman varvashuukkikumi ylettyy hieman Solutionin vastaavaa ylemmäs. Tämä ominaisuus parantanee kengän kiipeilyominaisuuksia varvashuukeissa sekä kengän kestävyyttä. Myös kengän kiristyssysteemi vaikuttaa toimivalta ja kestävältä, mutta kengän todellisiin kestävyysominaisuuksiin saadaan vastaus vasta parin kuukauden intensiivisen testin myötä.

"Yllättävän mukava! Oma jalkani on leveähkö, mutta kantapääni on kapea, joka aiheuttaa monessa kengässä ongelmaa. Tämä tuntuu sopivan hyvin. Tuntumaltaan erittäin hyvä kenkä! Huukki tuntuu aavistuksen kovalta ainakin sisäkiipeilyyn. Kokonaisuus vaikuttaa kuitenkin positiiviselta!"

Vuosijäsen Jukka

Skwaman kantapäässä on uusi S-heel systeemi, joka on kiinnitetty jo Solutionista tuttuun P3 lestiin, jonka tehtävänä on pitää yllä kengän kaareva muoto. Uuden S-heel kantapäävahvikkeen tarkoituksena olisi ilmeisesti jäykistää kenkää huukeissa. Tämä kuulostaa vahvasti markkinamiesten höpötyksiltä, mutta palaan asiaan todellisten käyttötestien jälkeen.

Kengän koot ovat hieman erilaiset suhteessa Solutioniin. Solutioneissa käytän yleensä kokoa 40 ja Skwamassa koko 39 tuntuu sopivan napakalta. En ole erityisen pienten kenkien ystävä eli molemmat koot ovat vielä kohtalaisen mukavia. Suosittelen tietysti kokeilemaan kengän sopivuutta omaan jalkaan ennen ostopäätöstä. Kenkää löytyy BoulderSaimaan hyllystä tällä hetkellä koossa 39-43 ja lisäkokoja on tulossa toivottavasti lähiviikkoina.

Skwaman pohja on poikkeuksellinen sen "halkaistun" rakenteensa ansiosta. Tämä antaa jalalle mahdollisuuden taittaa kenkää jalkapohjan lihaksilla ja otteista jaloilla vetäminen helpottuu.

Ensikosketus uuteen Skwamaan vaikuttaa erittäin lupaavalta. Pehmeä pohja, napakka istuvuus, aggressiivinen muotoilu ja järkevän oloinen varvashuukkikumi antavat odottaa kengältä paljon. Palaan asiaan parin kuukauden kuluttua, jolloin osaan kommentoida lisää kengän kestävyydestä, venymisestä ja ennen kaikkia suorituskyvystä sisällä ja ulkona.

"Skwama on kenkä, joka toivottavasti ratkaiseen parin projektin tiukat varvashuukkimuuvit ja osoittautuu käytössä kestäväksi!"

Tuomo