Suomi / English / Русский
BoulderSaimaa
BoulderSaimaa
09.05.2016

Edullisin kiipeilykortti? - Työharjoittelussa matemaatikko


Teksti ja kuvat: Alisa

Hei! Minä olen Alisa. Opiskelen Sampossa suomen kielen kurssilla. Aikaisemmalta koulutukseltani olen matemaatikko. Suomen kielen kurssilla opiskeluun kuuluu työharjoittelujakso. Valitsin työharjoittelupaikakseni BoulderSaimaan kiipeilykeskuksen.

Minulla on muutamia syitä, miksi tein tämän valinnan. Minusta BoulderSaimaa on tosi kiva ja mukava työharjoitelupaikka, missä on ystävällisiä, avoimia ja mielenkiintoisia ihmisiä. Lisäksi kaikkia yhdistää kiipeily. Täällä voin treenata suomen kieltä, keskustella asiakkaiden kanssa tai kuunnella suomea. Lisäksi tämä on hyvä mahdollisuus kokeilla jotakin uutta. Ihmiset ja työ BoulderSaimaalla ovat aktiivisia, joten työ vaatii aktiivista asennetta ja tekemistä.

Tänään on minun neljäs työpäivä. Harjoittelussa olen tehnyt asiakaspalvelutöitä, rakentanut reittejä ja siivonnut kiipeilytilaa.

Yhtenä työtehtävänä minua pyydettiin piirtämään kuvaaja, joka auttaisi valitsemaan sopivan sarjakortin riippuen siitä kuinka usein käy kiipeilemässä.

Tein jotakin laskemia ja piirsin niiden perusteella kaksi kuvaa.

Kuva 1. Tässä kuvaajassa selviää yhden käynnin hinta riippuen viikottaisesta käyntimäärästä.

Mikäli kiipeilet vuoden ympäri keskimäärin kerran viikossa, tulee ”10*kortti” kaikkein edullisimmaksi, kuten kuvasta 1 voidaan huomata. Jos puolestaan kiipeilet enemmän kerran viikossa ympäri vuoden tulee halvimmaksi ostaa vuosijäsenyys. Kuukausikortti on edullisin vaihtoehto jos et pääse tai halua kiipeilemään vuoden ympäri.

Kuva 2. Tässä kuvaajassa on yhden käynnin hinta suhteessa kuukausittaiseen käyntimäärään.

Toinen kuvaaja auttaa ratkaisemaan edullisimman kortin jos pystyt arvioimaan kuukausittaisen käyntimäärän. Jos esimerkiksi käyt kiipeilemässä enemmän kuin seitsemän kertaa kuukaudessa vuoden ympäri on vuosikortti kaikkein edullisin vaihtoehto. Vuosijäsenyydestä on toki etua edullisempien varustehankintojen (-10% tuotteista) ja erilaisten vuosijäsentapahtumien myötä.

Toivottavasti nämä laskelmat voivat auttaa sinua valitsemaan sopivan kortin. Toivotan teille tuottoisaa harjoittelua, kiipeilymenestysta ja hyvää mieltä!