Suomi / English / Русский
BoulderSaimaa
BoulderSaimaa
15.06.2016

LaSportiva Skwama - käyttökokemukset


Teksti, kuva & video: Tuomo

 

Lue Skwamojen alkuperäinen esittely täältä.

Yksi LaSportivan tämän kevään kenkäuutuuksista saatiin harrastajille testiin huhtikuussa 2016. Myös BoulderSaimaan testiryhmä otti kengän heti käyttöön ja ensimmäiset kommentit kirjailtiin tarinoihin huhtikuun alussa. Asiaan luvattiin palata parin kuukauden käytön jälkeen ja kertoa käyttökokemuksista, venymisestä ja kengän kestävyydestä.

Täyttyivätkö odotukset?

Lyhyesti sanottuna kyllä! Kenkä on täyttänyt odotukset hienosti ja on osoittautunut kohtuullisen kestäväksi.

Mielestäni kengän ehdottomasti parasta antia on niiden mukavuus, tuntuma ja suorituskyky. Tuntuma muoviin ja kiveen on erinomainen ja pehmeä pohja mahdollistaa jalan käytön hyvin monipuolisesti.

Ennakkoon kovasti odottamani varvashuukkiominaisuudet ovat osoittautuneet toimiviksi ja näiden kenkien avulla sainkin kellistettyä yhden vaikean varvashuukkimuuvin sisältävän projektin toukokuussa. Alla olevalta videolta saanee käsityksen kyseisestä reitistä:

Video Missing Mom- reitin työstöstä, jossa kyseinen kenkä osoittautui erittäin hyödylliseksi!

 

Kenkien venyminen & kestävyys

Kiipeilykengistä puhuttaessa harrastajia usein kiinnostaa kuinka paljon kengät venyvät käytössä. Skwamat ovat kahden kuukauden ja noin 50 tunnin käytön jälkeen venyneet arviolta noin puolikkaan koon. 

Itse pidän melko mukavista kengistä eli en tavallisesti käytä pienintä mahdollista kokoa. Solutionista ja Testarossasta käytän kokoa 40 ja Skwamat on koossa 39. Skwamat ovat mielestäni venyneet hieman yllä mainittuja enemmän ja uusiessani Skwamat päädyn todennäköisesti vielä puolikasta pienempään kokoon eli 38,5. 

Kengät ovat ainakin toistaiseksi osoittautuneet kohtuullisen kestäväksi, eikä merkittäviä kulumisen merkkejä toisen kengän varvashuukkikumin pientä repeämistä lukuun ottamatta ole ilmennyt. Kiinnitystarra on huomattavasti Solutionin vastaavaa jämäkämpi ja uskoisin sen kestävän kenkien käyttöiän.

Kengät noin kahden kuukauden ja 50 tunnin käytön jälkeen.

Kantapään S-heelin mullistavia ominaisuuksia en ole löytänyt, kuten alkuperäisessä katsauksessa hieman ennakoin. Kantapään kumi saisi muutenkin olla aavistuksen ohuempi, sillä tarkoissa huukeissa parempi tuntuma auttaisi kengän mahdollisen lipsahtamisen ennakoinnissa.

Tuomio:

Skwama on erittäin mukava ja kuitenkin suorituskykyinen kenkä, joka sopii hyvin leveähköön jalkaan. Sopii kiipeilijälle joka etsii hyvää tuntumaa, aggressiivista lestiä ja hyviä huukkiominaisuuksia. Oma ehdoton suosikkikenkä tällä hetkellä!

Skwamaa löytyy myös BoulderSaimaan hyllystä, joten ei muuta kuin kokeilemaan sopivuutta omaan jalkaan!