Suomi / English / Русский
BoulderSaimaa
BoulderSaimaa
10.07.2015

Treeniviikko 2 - Rasitusta


Tarinan aikaisemmat tekstit löydät täältä:

Niskalenkki laiskuudesta!

Treeniviikko 1 – Startti!

 

Toinen harjoitusviikko on yhtä harjoitusta vaille valmis, joten on aika summata viikon tunnelmia ja tekemiäni harjoituksia.

Kehonhuolto ja oheistreenit

Pariviikkoisen intensiivisen harjoittelun tuttuna seurauksena keho on alkanut kipeytyä. Vanha vaiva oikeassa olkapäässä on alkanut hieman muistutella lihashuollon eli venyttelyn, hieronnan ja lihastasapainoa ylläpitävien liikkeiden tekemisen tärkeydestä. Tyypillisesti kun kuormitusta äkisti nostetaan (”rantakuntoon kuukaudessa” tai ”onpa kiipeily kivaa, treenaan siis kuusi päivää viikossa pelkästään maksimia!”) seurauksena on ongelmia kun keho ei ole vielä rasitukseen tottunut.

Tällä viikolla on siis kaivettu esiin niin kuminauhat olkapäiden jumppaukseen, tasapainolauta nilkkojen ja polvien treeniin ja jääpallo selän murjomiseen (kiitos crossfit- porukoille vinkistä!). Jääpallo siis lattialle ja sen päälle makaamaan. Tekee kipeää, mutta helpottaa kun malttaa tehdä!

Viikon aerobiset osuudet suoritettiin tuttuun tapaan pyöräilemällä ja tällä kertaa vuorossa oli maantiepyöräily. Yhteensä ajoa 2,5h eli niukasti. Ensiviikolla enemmän pyöräilyä luvassa…

 

Kiipeilytreenit

Viikonloppuna kävin jälleen harjoittelemassa köysikiipeilyä Mustavuorella. Vieläkin onnistumisilta vältyttiin, mutta eron edelliseen reissuun huomasi. Edellisellä viikolla tehdyt määräpainotteiset harjoitukset olivat saaneet aikaiseksi sen, että seinällä liikkuminen oli jo hieman sujuvampaa ja kiipeily teknisesti parempaa. Hyvä!

Sisäharjoitukset ovat suunnitelmanmukaisesti edelleen painottuneet määräpainotteiseen harjoitteluun. Yritän jokaisessa treenissä kiipeillä mahdollisimman vaikeita reittejä 12-15kpl. Lisäksi vaihtelen reittejä mahdollisimman paljon (seinäprofiilit, otetyypit ja kiivettävät reitit), jotta kehittyminen olisi mahdollisimman tasapuolista eikä homma olisi pelkästään tiettyjen reittien ulkoa opettelua. Lisäksi tuttuja reittejä voi varioida ja vaikeuttaa helposti jättämällä joitain otteita käyttämättä tai käyttää huonompia otteita. Yritän myös kiipeillä reittejä mahdollisimman paljon alaspäin. Tämä on hyvää lukotustreeniä ja pidentää reittejä, jolloin myös kädet saavat lisää kuormitusta.

Tuleva viikko

Tulevan viikon harjoitukset jatkuvat pääsääntöisesti samoissa merkeissä kun tämä viikko. Viikonloppuna toivottavasti ulkokiipeilyä ja alkuviikosta pidempi pyörälenkki. Näiden lisäksi sisällä jatketaan määrätreenien ja oheisharjoitteiden tekemistä ja otetaanpa mukaan myös tehoharjoituksia, mutta siitä lisää ensiviikon treeniblogissa.

 

Seuraava harjoituspäiväkirja tulossa 17.7.15

 

Aikaisemmat tekstit:

Niskalenkki laiskuudesta!

Treeniviikko 1 – Startti!