Suomi / English / Русский
BoulderSaimaa
BoulderSaimaa
04.09.2015

Treeniviikko 10 - Voimatreeniä


Teksti ja video: TuomoL

Harjoituskauden edetessä treenit keskittyvät yhä enemmän voimaharjoitteluun. Viikon ensimmäinen harjoitus tosin oli hyvin kevyt herättelyharjoitus viimeviikkoisen sairastelun jälkeen.

Voimaharjoittelu on tällä viikolla käytännössä tarkoittanut kahta tehopainotteista kiipeilyharjoitusta ja uudistetun kuntokulmauksen campuksen, moonboardin ja renkaiden testailua. Kiipeilytreeneissä tavoitteena on ollut kiivetä pari projektointia vaativaa reittiä per harjoitus. Lisäksi viikkoon sisältyi yksi määräpainotteinen kiipeilyharjoitus, jossa kiivettyjä reittejä tuli yhteensä 15 kpl. Pyöräilyt jäivät tällä viikolla vähemmälle ja maastokilometrejä kertyi parikymmentä.

Uuden kuntokulman treenivermeet

Kuntokulmauksessa on viikon sisään tapahtunut paljon kehitystä. Varsinkin uusittu campus-lauta, voimistelurenkaat ja valmistuva moonboard ovat saaneet omankin treeni-innon uudelle tasolle! Vielä kun ne kauan odotetut otteet tulisivat, jotta uudella boardilla päästäisiin todenteolla treenaamaan!

Suhtauduin jostain syystä aluksi epäluuloisesti voimistelurenkaisiin, mutta ne osoittautuivatkin erinomaiseksi harjoitusvälineeksi. Hyvin tulee omia heikkouksia (mm. alaselän kontrolli) esiin uudenlaisella harjoituksella. Olen tehnyt harjoituksia hallilta löytyvästä Gimme Kraft- treenioppaasta. Syksyistä rengaskurssia odotelen kuitenkin innolla!

 

Myös uudistettu campus-lauta mahdollistaa monipuolisemman harjoittelun, joten into sillä treenailuun on kova. Maltti ja huolellinen lämmittely näissä intensiteetiltään kovissa harjoitteissa (campus ja moonboard) on kuitenkin valttia vammojen ja ylirasitustilojen välttämiseksi. Olen myös pitänyt harjoitukset melko lyhyinä, jolloin olo on tuore koko harjoituksen ajan. Siten myös harjoittelusta palautuu nopeammin, jolloin voin harjoitella peräkkäisinä päivinä.

Kiipeily tuntuu oikein hyvältä tällä viikolla! Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikkoa. Syksyn toiseksi viimeinen harjoituspäiväkirja julkaistaan perjantaina 11.9. Luvassa toivottavasti raporttia ulkokiipeilyistä, mikäli sää on alkavalla viikolla suosiollinen.