Suomi / English / Русский
BoulderSaimaa
BoulderSaimaa
13.09.2015

Kuntokulma 1.1 - Esittelyssä uudet oheisharjoitteluvälineet osa 3


Teksti: Onni & Tuomo

Kuvat: Tuomo

Kuntokulmauksen esittelyn aikaisemmat osat:

Ensimmäinen osa & toinen osa

 

Uudistetun kuntokulmauksen viimeisessä kalustoesittelyssä katsastetaan soutulaite ja voimistelurenkaat.

Soutulaite – Lämmittelylaitteiden aatelia

Jos x-hypyt ja punnerrukset aiheuttavat harmaita hiuksia, voi ennen seinille menoa lämmitellä soutulaitteella. Soutulaite on hyvä laite koko vartalon kuormittamiseen. Oikealla suoritustekniikalla laitteella harjoittelu vahvistaa tehokkaasti ala- ja yläraajojen lisäksi keskivartaloa ja parantaa ryhtiä. Lisäksi soutulaitteella pystyy tekemään itsenäisiä perus-, vauhti- tai maksimikestävyystreenejä.

Onni ottaa päättäväisesti lämpöä ennen kiipeilysuoritusta

Voimistelurenkaat

Voimistelurenkaat olivat usein toivottu lisäharjoitusväline ja uudistuksen yhteydessä myös ne lisättiin harjoitusvälinevalikoimaamme. Renkailla voidaan toteuttaa monipuolisesti erilaisia keski- ja ylävartaloa kuormittavia harjoitteita. Renkailla voitaan tehdä myös ylävartalon liikkuvuutta ja lihastasapainoa ylläpitäviä harjoitteita. Rengasharjoittelu sopiikin erinomaisesti kiipeilijän voimaharjoitteluun!

Rengasharjoittelu vahvistaa varsinkin olkapäiden lihaksistoa

Voimistelurenkaat ovat telinevoimistelulajeista eniten voimaa vaativaa, joten harjoittelussa alkuun pääseminen voi tuntua haastavalta. Tämän vuoksi BoulderSaimaalla järjestetään lauantaina 10.10.2015 kiipeilijän voimaharjoittelu renkailla- kurssi, jossa aloittamisen kynnystä helpotetaan kokeneen ohjaajan avustuksella. Kurssilla käydään läpi rengasharjoittelun perustekniikat, liikkeiden sopivaan keventämiseen tähtäävät skaalaukset, sanastoa ja tietysti harjoitellaan liikkeitä käytännössä.

Lisätietoja kurssista löydät täältä. Kurssille voit ilmoittautua 5.10 mennessä sähköpostitse osoitteeseen infoätbouldersaimaa.fi