Suomi / English / Русский
BoulderSaimaa
BoulderSaimaa
07.10.2015

Päivä johtajana - Mari tutustuu yrittäjän arkeen


Teksti: Mari

Kuvat: Tuomo

Osallistuin Lappeenrannan nuorkauppakamarin järjestämään Päivä johtajana Kaakossa- kampanjaan. Minut valittiin viettämään päivääni BoulderSaimaan kiipeilykeskukseen. Jännityksellä odotin, mitä päivästä tulisi. Minä, joka en juuri lainkaan harrasta urheilua tai muuta liikkumista, apinoimassa kiipeilyseinillä?

Jännityksellä lähdin suunnistamaan navigaattorin kanssa paikalle. Paikkahan löytyikin melko helposti pienistä kiertolenkeistä huolimatta. BoulderSaimaalla odotti Tuomo ja tiskin takana lökötti koira. Pienen tutustumisen ja kahvittelun lomassa pääsin kuulemaan millaista on pienyrittäjän arki. Päivät ovat usein pitkiä ja tekemistä riittää, mutta puheesta huomaa puhtaan kiinnostuksen ja rakkauden lajiin. Juuri tälläisellä intohimolla hommia kuuluukin tehdä.

Kun ovet avattiin asiakkaille pääsin itsekin kokeilemaan lajia. Kiipeilykengät jalkaan ja pientä lämpöä pintaan. Pienen ohjaustuksen jälkeen päästiin tositoimiin kipuamaan pitkin seiniä. Aluksi jännitti, mutta päästessäni huipulle minut valtasi onnistumisen tunne. Tämähän on siistiä! Tuomo antaa vinkkejä ja auttaa muitakin kiipeilijöitä. Jotkut reitit ovat hankalia, mutta on kiva päästä haastamaan itsensä.

Kiipeilyn jälkeen pääsin itsekin kokeilemaan kiipeilyreitin rakentamista. Palikoita ei summanmutikassa seinään kiinnitellä, vaan paikkoja mietitään huolellisemmin ja kokeillaan kiipeämistä. Reittien teossa on tärkeää huomioda turvallisuus, mutta pitää se samalla tarpeeksi haastavana, jottei kiipeäminen käy liian yksinkertaiseksi. Kun kiipeilyreitti on valmis, on ilo nähdä muut kipuamassa tekemääni reittiä.

Monin puolin päiväni BoulderSaimaalla oli onnistunut. Päivään sisältyi yrityksen toiminnan pohtimista, ideointia sekä liikkumisen riemua. Tämäkin urheilua karttava tyttö pääsi nauttimaan liikkumisesta ja uskon tuovani joku kerta kaveriporukankin kokeilemaan. Apinointi kiipeilyseinillä ei olekaan niin kummallista.