Suomi / English / Русский
BoulderSaimaa
BoulderSaimaa
03.12.2015

Joululahjavinkit!


Teksti: Tuomo, kuvat: Marko Kauko & Tuomo

Joulu on tulossa ja se tietää monelle päänvaivaa lahjojen hankinnassa. Mitä lahjaksi lapsille, lapsenlapsille, kaverille, tuttavaperheelle tai puolisolle?

Valinta voi olla vaikea, mutta sitä helpottaaksemme keräsimme tähän vinkit sopivista lahjaideoista erilaisille ihmisille. Olipa lahjan saaja sitten ensikertalainen tai kokenut kiipeilijä, tästä listasta löydät hänelle sopivan lahjan. 

Kiipeilykokeilut ovat myös erinomaisia aineettomia elämyslahjoja heille, joilla tuntuu olevan jo kaikkea!

Kiipeily sopii kaikenikäisille, eikä mukaan tarvita kuin liikuntavaatteet. Kiipeilykengät voi vuokrata BoulderSaimaalta. Aikaisempaa kokemusta tai ennakkovarausta ei tarvita. Ensimmäisellä kerralla käydään läpi kiipeilyn perusteet ja sen jälkeen pääsette kokeilemaan kiipeilyä (kuva: Marko Kauko).

Lapsille

Kiipeilykokeilu on lapselle hyvä elämyslahja. Lapsi pääsee kokeilemaan kiipeilyä vaikkapa yhdessä lahjan antajan tai vanhempansa kanssa. Ensimmäisellä kerralla käydään läpi ohjeet ja kiipeilyn perusteet, jonka jälkeen pääsee testaamaan otteensa pitävyyttä seinällä. Kiipeilykokeilun hinta on 9€ lapselle tai 22€ aikuinen ja lapsi kombolle. Kokeilu sisältää vuokrakengät, opastuksen ja kiipeilyn.

Enemmän kiipeilystä innostunutta lasta voi muistaa vaikkapa 10*sarjakortilla. Kymmenen kerran sarjakortteja on tarjolla vuokrakengillä (59€) tai ilman vuokrakenkiä (49€).

Tammikuussa BoulderSaimaalla käynnistyy taas lasten kiipeilykerho, jossa harjoitellaan kiipeilyä pitkään kiipeilleiden ohjaajien kanssa. Kerho kokoontuu kerran viikossa torstaisin klo 17-18. Myös kerhon voi antaa lapselle lahjaksi lahjakortin muodossa (40€/kk).

Lapset ovat luontaisia kiipeilijöitä!

Ensikertalaisille

Kiipeilykokokeilu on hieno yllätys kaverille, jolla ei vielä ole aikaisempaa kokemusta lajista. Kiipeilykokeilussa alkuun käydään läpi kiipeilyn perusteet ja sen jälkeen seinälle pääsee kokeilemaan kiipeilyä. Reittejä löytyy hyvin monen tasoisia, joten ensikertalaisetkin pääsevät varmasti ylös! Kiipeilykokeilun hinta on 13€/hlö ja se sisältää alkuohjauksen, kenkävuokran ja kiipeilyn.

Vuoden vaihteessa BoulderSaimaan kurssitarjontaa uudistetaan. Mukaan kurssivalikoimaan otetaan aloittelijoille suunnattu tekniikkakurssi, jossa kolmen tunnin kurssilla käydään läpi kiipeilyn perusteet, alkulämmittely, liikkumisen perustekniikat ja tehdään niihin liittyviä harjoitteita. Kurssin hinta 99€ ja se sisältää kolmen tunnin kurssin lisäksi 5*kerran sarjakortin kengillä (arvo 65€). Lisätietoa kurssiuudistuksesta ja tarkemmat kurssisisällöt päivitetään verkkosivuillemme (www.bouldersaimaa.fi/kurssit) tammikuun alussa.

Perheille

Tuttavaperheelle sopiva lahja on kiipeilykokeilu koko perheelle. Kuten kaikissa kiipeilykokeiluissa alkuun käydään läpi kiipeilyn perusteet ja säännöt. Tämän jälkeen lahjan saajat pääsevät kokeilemaan boulderointia. Perhepaketin hinta on 40€ ja se sisältää kiipeilyn ja kenkävuokrat kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle. 

Kokeneille harrastajille

Kokenutta harrastajaa voi muistaa lahjakortilla, jota hän voi käyttää tarpeellisiin varustehankintoihin. Vapaalla summalla tehtäviä lahjakortteja voi käyttää myös erilaisten sarjakorttien maksuun tai osamaksuna.

BoulderSaimaan kurssitarjonta uudistuu vuodenvaihteessa, jolloin valikoimiin tulee kokeneille kiipeilijöille suunnattu kiipeilykurssi, jonka tavoitteena on mahdollistaa kiipeilijänä kehittyminen ja terveenä pysyminen kovassakin harjoittelussa. Tämän kurssin myötä lahjansaajan kiipeilytaso saadaan nousuun ja harrastuksesta enemmän irti! Lisätietoa kurssiuudistuksesta ja tarkemmat kurssisisällöt päivitetään verkkosivuillemme (www.bouldersaimaa.fi/kurssit) tammikuun alussa.

Vuoden loppuun asti putiikissamme paljon tuotteita alennettuun hintaan!